Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Elevii chitileni invata sa combata violenta

Școala Nr.1Prof. Ion Vișoiu din Chitila și Salvați Copiii organizează, alături de autoritățile locale, un proiect dedicat prevenirii și diminuării efectelor violenței: Forumul Local împotriva Violenței.

Organizația non-guvernamentală Salvați Copiii organizează în fiecare an un forum național al copiilor, la care au participat în ultimii ani și copii din cadrul Școlii Nr.1 Prof. Ion Vișoiu din Chitila. Anul acesta, in perioada 2-6 aprilie, organizația Salvați Copiii vine în Chitila și organizează în parteneriat cu Primăria Chitila, Școala Nr.1 Prof. Ion Vișoiu, Poliția orașului Chitila și Poliția Locală Chitila, Forumul Local împotriva Violenței. Proiectul este coordonat de Prof. Felicia Mustață și are ca scop prevenirea fenomenului de delicvență juvenilă și diminuarea efectelor violenței în școală. Principalele obiective ale Forumului sunt informarea și conștientizarea tinerilor în privința efectelor distructive ale comportamentelor agresive și prevenirea acestora; educarea elevilor în vederea formării de abilități de comunicare, negociere și rezolvare a conflictelor; pentru exprimarea sănătoasă a emoțiilor; dezvoltarea și stimularea stimei de sine; dezvoltarea de competențe de relaționare în vederea reducerii manifestărilor cu caracter violent, dar și îmbunătățirea gradului de implicare voluntară a elevilor în activități de prevenire a violenței.

Proiectul vizează programe educative care pot preveni comportamentul violent ce vor fi susținute de voluntarii și specialiștii Salvați Copiii, alături de o echipă din cadrul Școlii din Chitila. Forumul se adresează tuturor copiilor, se va face o selecție de la fiecare clasă și vor fi aleși să participe aproximativ 70 de elevi, atât copii care au tendințe violente, cât și copii care au demonstrat că pot gestiona anumite conflicte și au abilități crescute de comunicare în astfel de situații. Proiectul se va desfășura în cadrul săptămânii dedicate Școlii Altfel și va avea loc la Casa de Cultură “Tudor Arghezi”.

în primele două zile, copiii vor lucra în workshop-uri în care vor învăța care sunt tipurile de violență, de la cea domestică, la cea din școală, mass-media sau internet, vor avea dezbateri și vor veni cu propuneri pentru soluționarea problemelor de violență. în a treia zi, își vor prezenta propunerile în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai Poliției, Primăriei, Bisericii și Școlii, pentru a vedea cum ar putea comunitatea și autoritățile locale să stopeze acest fenomen. Proiectul va avea un blog deschis tuturor care vor sa afle mai multe despre acest eveniment și unde pot cere sfaturi de la specialiști.

Copiii sau părinții care vor să se implice în acest proiect sunt bineveniți și chiar este recomandată implicarea lor alături de copii. în celelalte două zile din săptămâna respectivă, în școală va fi abordată protecția pe internet, din nou alături de reprezentanții Salvați Copiii.

Publicat la 05-03-2012 13:03, Sursa