Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-07-2024)
EUR 4.97 RON
USD 4.5781 RON
GBP 5.8914 RON
CHF 5.1865 RON
XDR 6.0744 RON
XAU 349.35 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Chitila a ales: Emilian Oprea continuă dezvoltarea orașului

Pe 10 iunie 2012, chitilenii au venit să-și aleagă prin vot Primarul, Consiliul Local, Consiliul Județean și Președintele Consiliului Județean.  A fost înregistrată cea mai mare prezență la urne, de 59,78% din numărul total al alegătorilor prevăzuți în listele electorale. Dintre aceștia, 5.491 de cetățeni au votat pentru Emilian Oprea- PNL, acesta obținând un procent de 83,92% prin care a câștigat un nou mandat la Primăria Orașului.

Pentru Consiliul Local, chitilenii au ales în majoritate membrii PNL, cu un procent de 75,57% din voturile exprimate. Astfel, actualul Consiliu Local este format din 14 membri PNL, 2 reprezentanți ai PSD și un membru PDL. Andrei Costel, membru PNL și consilier local cu vechime și multe realizări, este noul viceprimar al Chitilei, iar fostul viceprimar, Niculae Dumitru, rămâne în continuare alături de Primărie, în funcția de consilier al Primarului Emilian Oprea.

La nivel județean, în urma voturilor din Ilfov, conducerea Consiliului a revenit lui Marian Petrache - USL, iar majoritatea consilierilor județeni sunt deasemenea reprezentanți ai USL.

Pe 21 iunie, la Casa de Cultură "Tudor Arghezi" din Chitila, Primarul Emilian Oprea și consilierii locali aleși au depus jurământul, în prezența reprezentantului Prefecturii Ilfov : „ Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor orașului Chitila. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”. începe astfel o nouă perioadă de patru ani în care Primarul Emilian Oprea și echipa sa vor duce la bun sfârșit lucrările începute și vor demara proiectele necesare pentru ca orașul Chitila să își continue evoluția. 

Publicat la 13-07-2012 15:15, Sursa