Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Un parc nou pentru un cartier nou

 Din această toamnă, chitilenii și în special locuitorii Cartierului Tineret Chitila se vor putea bucura de o zonă verde de 5000mp, cu amenajări moderne și multe oportunități pentru relaxare și mișcare în aer liber.

Un proiect de dezvoltare urbană al Primăriei Chitila, Parcul Tineret, amplasat în Cartierul Tineret, este menit să dezvolte tânărul cartier și să ofere locuitorilor un spațiu verde modern pentru relaxare. Lucrările au început deja, iar în această toamnă vor fi finalizate. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional Axa 1 și are o valoare de 3.155.511 lei, dintre care 1.855.459 lei reprezintă asistența financiară europeană, restul provenind din bugetul Primăriei.

Amenajarea sa este impresionantă și cuprinde alei pentru promenadă și odihnă, un foișor, bănci, spații de recreere - mese de șah și locuri de joacă pentru copii, panouri informative, dar și coșuri de gunoi și toalete ecologice. Parcul va fi iluminat cu stâlpi ornamentali, va avea o vegetație bogată cu arbori, arbuști și plante perene, cu sisteme de irigare automatizată. Locația  va beneficia și de un sistem de supraveghere video, însă punctul central de atracție îl va reprezenta o fântână arteziană amplasată în piațeta centrală a parcului.

 în plus, în parc vor fi amplasate info-chioșcuri electronice care vor conține informații ce permit familiarizarea interactivă a publicului cu fauna și flora locală, precum și cu aspecte privind protecția mediului și un mod de viață ecologic.

 

Publicat la 30-08-2012 15:46, Sursa