Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Invitat special la Zilele Orașului Chitila

 

 Pe 2 septembrie, chitilenii sunt așteptați să sărbătorească Zilele Orașului alături de artiști de marcă din muzica românească. Mihai Mărgineanu, Connect-R, Dj Rynno și Sylvia vor urca pe scena stadionului din str. Păcii și vor petrece  alături de noi. Mihai Mărgineanu ne-a dezvăluit mai multe despre muzica lui într-un interviu special pentru Chitila Azi.

 Puțini dintre cei care vă ascultă muzica știu cum ați început să cântați. Care este povestea lansării dumneavoastră în muzică?  

  M.M.: “Este o poveste lungă, însă varianta scurtă ar suna cam așa: totul a început cu ideea prietenului meu de-o viață, Mircea, care a plătit un studio de înregistrări (fără să-mi spună și mie că a dat o grămăjoară de bani pentru asta) pentru ca eu să înregistrez câteva cântecele pe care le “interpretam” mai cu foc. Gândul lui “ascuns” era însă, să le publice în vreun fel sau altul, chestie care i-a și reușit. După ce am terminat Gore din Chitila,  l-a și postat pe internet, fapt pentru care în două săptămâni a ajuns pe radio în heavy rotation. Noroc chior! După care a început viața mea de showbiz, brusc și dintr-o dată.Pe de altă parte, i-am mulțumit lui Dumnezeu că mi-a dat șansa de a face din cea mai mare pasiune a mea, o meserie.”

 Sunt oameni aparent foarte diferiți care vă ascultă muzica.  Cum reușiți să ajungeți la sufletul unui public atât de eterogen?

 M.M.: “Probabil pentru că eu nu cânt nimic din ceea ce cred alții că ar vrea publicul să asculte ?! Eu cânt și compun NUMAI ceea ce vreau, mă cert cu muzicieni celebri apropo de stilurile de orchestrație “la modă”, cânt NUMAI live și nu folosesc sunete “chimice” de pe samplere. Iar, cu siguranță, publicul meu fiind unul educat, asta apreciază la muzica mea. Publicul meu este un public care știe că vulgaritatea nu se află în cuvinte și mai știe  că anumite cuvinte pot exprima mai bine o stare de aversiune sau de încântare. Sunt un răsfățat al publicului!”

 Cât de mult vă reprezintă ceea ce cântați? Sunteți la fel de relaxat, cu umor, uneori ironic, și cu multe subînțelesuri cum este și muzica dvs? 

 M.M.: “Când înțelegi că este bine să fii tu însuți și că nu trebuie să joci un rol pentru a-ți  menține o imagine falsă, ai câștigat lupta cu LUMEA. Am ajuns să nu mă mai mire normalitatea, adică relaxarea. încerc să mă mențin relaxat făcând lucrurile care-mi plac, evitând oamenii care nu-mi plac și eradicându-mi din minte sentimentele urâte cum ar fi invidia și răutatea. Păstrez totuși o mică doză de “răutate” pozitivă, care mă ajută să fiu cu ochii în patru pe proști.”

 Ce efecte vă doriți să aibă cântecele dumneavoastră asupra publicului? 

 M.M.: “Pozitivismul și veselia. Optimismul și bucuria că ești bine, chiar dacă nu conștientizezi că fiind sănătos și apt de orice,  ești un norocos. Iar dacă ai părinții în viață, ești unul dintre aleși.”

 Ce ne pregătiți pentru concertul de pe 2 septembrie din Chitila?

 M.M.: “Vă pregătesc un spectacol să mă pomeniți!”

 

 

 

Publicat la 30-08-2012 16:02, Sursa