Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
În cadrul Școlii de vară a femeilor liberale, s-a decis să se inițieze proiecte de lege importante în sprijinul familiilor din România

în cadrul Școlii de vară a femeilor liberale, s-a decis să se inițieze proiecte de lege importante în sprijinul familiilor din România

 Constanța, 9 septembrie 2012.- La Eforie Nord au avut loc între 8-9 septembrie 2012 lucrările celei de-a doua ediții a Școlii de Vară a Femeilor Liberale, derulată de la începutul activității actualei echipe de conducere a Organizației Femeilor Liberale. Această ediție, denumită: “Cum punem în practică politicile liberale în sprijinul familiei", s-a derulat sub acest slogan.

 

încă de la prima ediție a Școlii de Vară, desfășurată la Stâna de Vale, în luna mai 2011, OFL și-a propus ca obiectiv să se implice activ în conceperea, promovarea și susținerea politicilor în sprijinul familiilor din România. Pentru a atinge acest obiectiv, OFL a desfășurat mai multe activități: la nivel național, s-au organizat dezbateri despre măsurile USL în sprijinul familiilor, s-a inițiat programul PNL are grijă de sănătatea ta, prin care s-a sondat starea de sănătate a populației măsurând tensiunea și glicemia, și s-au strâns peste 100.000 semnături în sprijinul unei legi a prevenției. Pentru a putea pune în practică eficient aceste politici s-au organizat sesiuni de pregătire a femeilor liberale pentru doamnele care doresc să se implice în administrația publică locală și centrală, în cadrul programului Femeile Liberale pot ajuta România.

Obiectivele majore ale Școlii de vară sunt promovarea politicilor liberale în sprijinul familiei și îmbunătățirea  comunicării către electorat a măsurilor liberale, și se încearcă implicarea cetățenilor la luarea tuturor deciziilor. Tot în aceeași idee, această Școală de vară a dorit să reprezinte și un schimb de experiență între membrele OFL după acest an cu mai multe etape electorale. în cadrul Școlii de vară s-au purtat de asemenea, discuții despre administrație și politici de guvernare liberale.

 

în cadrul Școlii de vară s-a luat decizia de a se prezenta Biroului Politic Central al PNL trei propuneri. Prima vizează finalizarea legii prevenției în sănătate. De asemenea, s-a propus în timpul Școlii de vară a femeilor liberale să se inițieze promovarea unor măsuri legislative la nivelul Parlamentului, precum și asumarea politica a PNL pentru combaterea fenomenului extrem de nociv al etnobotanicelor.  în al treilea rând, s-a decis modificarea și îmbunătățirea legii educației.

Lucia Varga, președinte al Organizației Femeilor Liberale a declarat: „Propun ca în viitor să continuăm promovarea și susținerea familiilor din România, aplicând politici liberale. Vom înainta Biroului Politic Central cele trei decizii din cadrul Școlii de vară:  maxim în două săptămâni să se finalizeze legea prevenției, importantă pentru societatea românească, care va fi sprijinită de cele 100.000 semnături strânse în cadrul campaniei „PNL are grijă de sănătatea ta”, măsurile concrete de combatere a etnobotanicelor și îmbunătățirea legii educației. Obiectivul de a iniția, promova și aplica măsuri în sprijinul familiilor nu este o simplă declarație politică. Ne pasă de copiii noștri, ne pasă de bunicii noștri, ne pasă de familii, și cine s-ar putea implica mai bine decât noi în sprijinirea familiilor din România, decât noi, femeile.”

în cadrul evenimentului, domnul Ministru Puiu Hașotti a vorbit despre rolul și locul femeii în politică, precum și despre politicile liberale. Domnul prim ministru Călin Popescu Tăriceanu a răspuns întrebării „Ce înseamnă politici liberale în România?” Domnul secretar de stat în Ministerul învățământului, Stelian Fedorca, a vorbit despre aplicarea politicilor liberale în domeniul educației.

Doamna secretar de stat în Ministerul Muncii, Denisa Pătrașcu, a explicat cum se implementează deja cu succes măsuri în sprijinul mamelor, pensionarilor și salariaților bugetari. Denisa Pătrașcu a explicat două probleme importante din punct de vedere social: autismul și problema etnobotanicelor.

 

Tot în cadrul Școlii de vară a femeilor liberale, despre relația cu mass media a vorbit Sorin Roșca Stănescu. Sociologul Alfred Bulai a susținut o prezentare despre comunicarea și regulile de organizare în campania electorală.

Din partea județului Ilfov au participat doamnele: Ștefania Duminică, președinta OFL Ilfov, Elena Voicu, vicepreședintă OFL Ilfov, Gheorghița Vlad, președinta OFL Cornetu.

Publicat la 12-09-2012 11:00, Sursa