Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Andrei Nicolae Teodorescu: unul din marii câștigători Chitila Film Fest

Andrei Nicolae Teodorescu este câștigătorul festivalului  Chitila Film Fest 2012, la secțiunea scurt-metraj, cu filmul Poc trosc și-un tort cu friș. Are 24 de ani și este student la Regie, iar acesta este primul trofeu din cariera sa.

Ce a însemnat pentru tine Chitila Film Fest?

A.N.: “O foarte mare bucurie. A fost a doua oară când participam la un festival, după cel din Brașov, în luna iulie, unde am luat premiul cel mare. Faptul că aici am câștigat din nou pentru cel mai bun scurt-metraj m-a surprins și m-a încurajat să-mi urmez visul de a face carieră în regie de film. în plus, îmi place foarte mult conceptul acestui festival și sper ca anul viitor să nu ratez nicio seară de proiecții în aer liber. Trofeul Chitila Film Fest pe care l-am câștigat este la mine în cameră, într-un loc foarte vizibil pentru ca toată lumea să-l vadă, pentru că mă mândresc cu el!”

Cum a ajuns filmul tău marele câștigător al acestui festival?

A.N.: “Eu sunt student la UNATC, iar filmul cu care am participat la festival a fost proiectul meu pentru facultate și al patrulea scurtmetraj pe care îl realizez. în film, am îmbinat două dintre operele lui I.L. Caragiale: Căldură mare și O noapte furtunoasă și m-a ajutat foarte mult faptul că eu am jucat la un moment dat rolul lui Spiridon, pentru că am fost student și la actorie, iar acest lucru m-a făcut să intru mai bine în pielea personajului și să realizez conceptul regizoral din acest unghi. Iar un alt ingredient important l-au reprezentat cei doi actori: Gabi Costin și George Costin, care m-au sprijinit și din punct de vedere moral, atunci când m-am confruntat cu dificultăți în realizarea filmului.”

Cum vrei să evolueze cariera ta?

A.N.: “Sunt hotărât să nu scad nivelul la care am ajuns, să fac în continuare filme profesioniste și să mă dezvolt. Sunt mândru că filmul meu a câștigat Chitila Film Fest deși am concurat cu mulți regizori cu experiență, dar și mai mândru sunt de faptul că oamenilor care au urmărit flimul meu în cadrul festivalului au avut reacții pozitive. îmi doresc ca filmele mele să aducă oamenii în sălile de cinema și să realizez lungmetraje cât mai apreciate.”

Interviu realizat de Valeria Luca

Publicat la 04-10-2012 13:17, Sursa