Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Deszăpezire cu succes

Chitila a trecut cu bine peste primele provocări ale iernii: ninsorile abundente de la jumătatea lunii decembrie nu au afectat circulația în oraș și nu au produs pagube, iar la Primăria Chitila nu s-a înregistrat nicio solicitare din partea cetățenilor pentru deszăpezire.

Procedura de intervenție adoptată de Primăria Chitila în caz de ninsori abundente a funcționat perfect odată cu prima perioadă cu cantități însemnate de zăpadă. Orașul a fost împărțit în șapte zone aproximativ egale, în care s-a intervenit concomitent. Din prima noapte, utilajele de deszăpezire au ieșit pe teren și au acționat eficient pentru îndepărtarea zăpezii de pe toate străzile din Chitila.

Lucrul a început la ora 12:30 noaptea, iar până la ora 5 dimineața, acțiunea de deszăpezire acoperise deja toate cele șapte zone. S-a intervenit cu 11 utilaje, care au fost arondate astfel încât tot orașul să fie curățat în același timp. Ulterior, din cauza temperaturilor foarte scăzute, s-a intervenit de două ori cu materiale antiderapante pe toate străzile Chitilei.

De asemenea, acțiunea a continuat cu degajarea trotuarelor și a zonelor de acces către școli, grădinițe și a celorlalte instituții din oraș, precum a stațiilor RATB și a trecerilor de pietoni de pe șoseaua națională. A fost așadar o primă acțiune de succes, iar modul de organizare s-a dovedit a fi unul eficient în lupta cu efectele ninsorilor grele. 

Publicat la 24-12-2012 20:04, Sursa