Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Ziua Școlii din Chitila - 51 de ani de tradiție

Ziua de 23 ianuarie a fost dedicată Școlii din Chitila printr-un eveniment care a adus împreună profesori, elevi și părinți, alături de reprezentanți ai comunității pentru a sărbători cei 51 de ani de educație din Chitila.

Din 1962, Școala din Chitila a avut o activitate permanentă, formând de-a lungul anilor caractere și oameni pentru viață. Mii de elevi i-au urmat cursurile, iar de 10 ani întregul oraș sărbătorește pe 23 ianuarie Ziua Școlii. Elevii și-au petrecut această zi la atelierele speciale derulate în fiecare clasă, cu teme artistice, educaționale sau culturale. Cei mici au învățat să danseze, să picteze, să vadă școala ca un loc al jocului și al poveștilor, în timp ce elevii claselor V-VIII și-au demonstrat talentul la atelierele de inventică, îndemânare, orientare turistică sau origami. După-amiaza acestei zile a fost dedicată unui eveniment amplu desfășurat la Casa de Cultură “Tudor Arghezi” și care a adunat reprezentanți ai școlii și ai partenerilor care au fost întotdeauna alături de școala din orașul nostru: Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Chitila, Casa Corpului Didactic, Biserica, Poliția Locală și Jandarmeria. Printre invitați s-au numărat primarul Emilian Oprea, viceprimarul Andrei Costel, inspectorul general Ioan Cornaciu alături de inspectorii Daniela Barbu, Anișoara Ciobanu, Cornel Gănescu, Rori Gheorghișor, Narcisa Ștefănescu și Ecaterina Stan, precum și șeful Poliției Locale Chitila Florin Iordan, preoții Mihai Voicu, Ionuț Șerban și Ionuț Azoiței și directorul executiv al Direcției Județene de Cultură, Alexandrina Niță. Acestora li s-au alăturat elevi, părinți și profesori, iar directorul Ilie Duțu și directorul adjunct Nicoleta Stănică au prezentat evoluția școlii în anul care a trecut și au adus în atenția comunității cele mai importante proiecte derulate în 2012. Pe lângă zecile de premii câștigate de elevii chitileni la olimpiadele județene și naționale, Școala din Chitila se poate mândri cu o serie de proiecte cu impact asupra comunității, dintre care amintim:

- Forumul Local împotriva Violenței pentru protecția copiilor;

- Școli și comunități în acțiune pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii;

- Școala după școală, un afterschool dedicat copiilor care provin din familii defavorizate, proiect desfășurat alături de Asociația ACUMA;

- Clasa specială pentru copii cu autism și sindrom Down, alături de Centrul din Tâncăbești;

- Proiecte ecologice: Let’s Do It Romania, Eco atitudine, Programul internațional LEAF- Sufletul Pădurii;

- Clubul de lectură în cadrul unei campanii de redescoperire a lecturii;

- Trupa de teatru a școlii și disciplina opțională Teatru Școlar;

- Târgul de toamnă organizat de elevii școlii la Piața Chitila.

Elevii au fost și ei implicați în prezentarea proiectelor, având ocazia să-și exprime opiniile despre modul în care au perceput experiența participării la diverse acțiuni, iar părinții din Chitila au prezentat campaniile pe care le-au inițiat, de schimb de jucării și donare de materiale pentru școală, fiind de acum organizați în cadrul Asociației Părinți Activi-Chitila. Atmosfera a fost însuflețită de ansamblul Dorulețul, condus de profesorul Gheorghe Georgescu, iar în Casa de Cultură au răsunat două imnuri speciale: Imnul Școlii și Imnul Eco, ambele cu versuri scrise de Prof. Ioan Gheorghișor, pe muzica compusă de Prof. Ghe. Georgescu:

Ce frumoși și ce romantici

Sunt elevii din Chitila

Nu se cred deloc zadarnici

Și nu-nvață cu de-a sila!

 

De nimic nu le e frică

Ei știu că nu tot se poate

Ce-i prea mult nu-ntruna strică

Deci doresc răspuns la toate.

……………………………………………………….

Ne bucurăm când este vremea bună

Dar de Pământ prea des ne-apucă mila

Șștim că-l vom salva doar împreună

Contați pe noi, pe școala din Chitila. 

Publicat la 01-02-2013 10:16, Sursa