Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Sute de buletine de Chitila
Echipa de la Serviciul de Evidență a Persoanelor din Chitila se poate mândri, după aproape două luni de la inaugurare, cu aproximativ 300 de cărți de identitate și vize de flotant emise.

în lunile decembrie și ianuarie, sute de chitileni au trecut pragul sediului Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din Chitila. Echipa formată din Mariana Safta, șef Serviciu, Claudiu Rus și Larisa Stănescu, referenți, a lucrat de zor și a răspuns tuturor solicitărilor venite din partea cetățenilor. Astfel, au emis sute de cărți de identitate, cărți provizorii și vize de flotant. Beneficiind de cursuri de formare și fiind în permanentă legătură cu Serviciul de Evidență a Persoanelor Ilfov, echipa acestui centru poate oferi chitilenilor servicii rapide și eficiente astfel că toți cei care au solicitat eliberarea sau schimbarea actelor de identitate s-au declarat mulțumiți de calitatea serviciilor și de timpul pe care l-au economisit. Față de centrul din Buftea la care apelau până anul trecut toți chitilenii pentru obținerea acestor acte, principalele beneficii ale Serviciului din Chitila sunt timpul redus de așteptare și distanța mult mai mică parcursă. Printre cei care se mândresc acum cu un nou buletin de Chitila se numără și domnul Tiron Eugen, în vârstă de 76 de ani.

„Este al cincilea buletin pe care îl fac și cred că va fi și ultimul. Și sunt mândru că scrie pe el Emis de SPCLEP Chitila pentru că aici trăiesc din 1948 și mă consider chitilean cu vechime. Am făcut câteva buletine la Buftea de-a lungul timpului, dar la noi e mult mai bine. E mai comod să ajungi, e liniște, nu e aglomerat, iar personalul este foarte amabil. Plus că în câteva zile, buletinul e gata.”, ne-a declarat Tiron Eugen.

într-adevăr, distanța redusă pare a fi avantajul principal pe care îl resimt chitilenii, în special cei care nu se pot deplasa ușor. Pentru persoanele care sunt imobilizate la pat, Serviciul de Evidență a Persoanelor din Chitila vine în întâmpinarea lor și în urma unei solicitări depuse la sediu, se deplasează la locuința acestora cu echipamentul necesar.

în această perioadă, Serviciul de Evidență a Persoanelor Chitila se confruntă cu un număr mare de restanțieri- persoane cărora le-a expirat buletinul și nu l-au schimbat în ultimii ani. Prin urmare, alături de Poliția Locală, echipa va verifica fiecare caz în parte pentru a identifica persoanele care nu au buletin sau care și-au schimbat reședința. Facem apel pe această cale la chitilenii care au buletinele expirate să vină la sediul Serviciului de Evidență pentru a obține actele de identitate. Documentele de care au nevoie sunt următoarele:

- Buletinul sau cartea de identitate expirată și, acolo unde există, cartea de alegător;

- Certificatul de naștere în original și copie;

- Certificatul de căsătorie sau Hotărârea Judecătorească definitivă de divorț, original și copie;

- Actul de proprietate al casei sau adeverință eliberată de la Primăria Chitila (Registrul Agricol), original și copie;

- Dacă nu sunteți proprietar al casei, trebuie să fie prezent și proprietarul cu cartea sa de identitate.

- La acestea se adaugă plata taxei extra-judiciare de 5 lei și contravaloarea cărții de identitate, de 7 lei.

Programul de lucru cu publicul al Serviciului de Evidență a Persoanelor Chitila este: Luni, Miercuri și Joi: 9:00-13:30, iar Marți 12:00-18:30, Vineri nelucrându-se cu publicul. Pentru a afla mai multe detalii despre serviciile oferite și despre documentele necesare eliberării actelor de identitate, puteți vizita site-ul www.primariachitila.ro, la secțiunea Serviciul de Evidență a Persoanelor.

Publicat la 01-02-2013 10:19, Sursa