Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 12-06-2024)
EUR 4.9766 RON
USD 4.629 RON
GBP 5.9031 RON
CHF 5.1619 RON
XDR 6.1111 RON
XAU 344.347 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Colectarea selectivă

Un pas esențial pentru protecția mediului, dar și o obligație legală, colectarea selectivă a deșeurilor este o prioritate pentru acest an și necesită implicarea tuturor cetățenilor din Chitila.

Colectarea selectivă este o componentă principală a reciclării, permițând separarea deșeurilor din hârtie, plastic sau sticlă. Este o acțiune care poate fi realizată de oricine, prin simpla depunere a pungilor cu deșeuri în containerele speciale pentru fiecare tip de materiale. în urma unei evaluări efectuate la nivelul orașului Chitila în privința sistemului de colectare selective, s-a constatat că pe parcursul anului trecut au fost colectate selectiv doar 1% din deșeurile menajere din tot orașul, ceea ce reprezintă extrem de puțin, având în vedere că legea obligă atingerea unui procent de 15% anual.

Așadar, obiectivul pentru 2013 este ca la nivelul întregului oraș să fie colectate selectiv peste 55.000 de tone de deșeuri, iar pentru atingerea acestei cantități este necesară implicarea tuturor chitilenilor, atât a celor care locuiesc la curte, cât și a proprietarilor de apartamente. Pentru fiecare tonă care nu va fi colectată selectiv din totalul stabilit pentru acest an, orașul nostru va fi obligat să plătească amenzi de 100 lei/tonă, care vor afecta toți cetățenii. în prezent, Primăria Chitila elaborează un program de colectare selectivă pentru ca toți cetățenii să participe activ la această inițiativă.

„Este obligația noastră, a tuturor, să facem un pas înainte pentru protecția mediului și să ne creăm un obicei din a colecta selectiv deșeurile din gospodăriile noastre. Fiecare dintre noi, ca reprezentanți ai comunității, avem responsabilitatea de a proteja mediul înconjurător și de a sprijini procesul de ecologizare” a declarat Primarul Emilian Oprea.

Pentru a încuraja reciclarea selectivă, prin depozitarea separată a deșeurilor din hârtie, plastic sau sticlă, Primăria Chitila a montat containere speciale în 20 de locații din oraș:

 1. Primărie – str. Ion Olteanu, nr. 6
 2. Serviciul de Apă și Canal – str. Lalelelor, nr. 41B
 3. Piața Chitila – Șos. Banatului, nr. 14 ( LIDL )
 4. Parcare SCT Colonie – Șos. Banatului, nr. 2bis
 5. Stație RATB – Șos. Banatului, nr. 2
 6. Rond Gara Chitila – str. Păcii
 7. Tunel Cartier – Gară – str. Nicolae Bălcescu
 8. IPIC – str. Rudeni
 9. Baza Sportivă Chitila – str. Castanilor
 10. Str. Dej intrare ( DN7)
 11. Cartier Tineri – str. Islaz
 12. Școala Rudeni – str. Panduri
 13. Lac de Nuferi
 14. Parc Cartier
 15. Șos. Banatului – str. Crinului
 16.  Parc Dendrologic – str. Păcii
 17. Str. Islaz ( parte stanga ) – DN7
 18. Magnoliei – Lotusului
 19. A. Vlaicu – Castanilor
 20. Rudeni – str. Panduri, nr. 91

 

 

 

Publicat la 01-03-2013 10:44, Sursa