Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Împreună pentru copiii din Chitila

Biserica Sf. Ioan Botezătorul a inițiat, alături de Primăria Chitila, Fundația „Prețuiește Clipa”, Media 10 Afterschool și instituțiile de învățământ din Chitila un proiect educativ dedicat copiilor de la Școala Ion Olteanu.

Proiectul „Media 10 pentru toți” propune un program școală după școală pentru elevii Școlii Primare Ion Olteanu din Chitila, care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Obiectivele principale sunt facilitarea accesului la educație, creșterea nivelului de formare educațională a copiilor din Chitila, stoparea fenomenului de abandon școlar și prevenirea delincvenței juvenile. Acestea vor fi realizate prin implicarea copiilor în activități educative școlare sau extrașcolare, recuperarea cunoștințelor neasimilate în timp la școală, dezvoltarea aptitudinilor celor mici și integrarea lor în societate prin participarea la diverse evenimente.

Proiectul este rezultatul unei colaborări strânse între biserică, școală, autorități publice și comunitatea locală și se desfășoară cu sprijinul voluntarilor și al sponsorilor. „Media 10 pentru toți” se adresează unui grup de 12-15 copii, din clasele a II-a și a IV-a, selectați pe baza recomandărilor venite de la învățătorii Școlii Ion Olteanu. Perioada de derulare a acestui proiect va fi 1 martie- 23 iunie 2013, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08-12, iar locația în care acesta se va desfășura este o clădire special amenajată, aflată în curtea Bisericii Sf. Ioan Botezătorul. Copiii vor începe ziua cu luarea mesei și vor continua cu pregătirea temelor și activități extracuriculare, sub îndrumarea voluntarilor, urmând ca după programul „Media 10 pentru toți” să meargă la școală, în tura de după-amiază.

Există deja un grup de voluntari „Media 10 pentru toți”, format din cadre didactice: Ștefania Duminică, Nicoleta Stănică, Anca Palamar, Felicia Mustață, Daniela Corcodel și Oana Gheorghe, preoții Ionuț Azoiței și Ionuț Șerban, psihologul Georgeta Nenciu, alături de  echipa Media 10 Afterschool formată din Ana Maria Andrei, Dana Vogels, Sandu Viorica și Bărănescu Eliza. însă oricine dorește să sprijine acest proiect se poate alătura oricând echipei de voluntari, urmând să se implice în activitățile proiectului pe baza unui contract de voluntariat. De asemenea, pot fi făcute donații constând în sprijin financiar sau în obiecte precum rechizite, cărți, jucării. Pentru a vă alătura acestui proiect, puteți contacta reprezentanți Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Chitila, Fundația „Prețuiește Clipa”, la adresa de e-mailgetanenciu@fundatiapretuiesteclipa.ro si afterschool-ul Media 10, la adresa media10.chitila@gmail.com,  tel. 0736.570.448.

Publicat la 01-03-2013 10:50, Sursa