Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Cupa României: Gloria Buzău a reușit una din marile surprize ale turului patru
Stire publicata in

Formația buzoiană a eliminat un adversar care a avut printre titulari șapte fotbaliști care acum trei luni jucau în Liga I.

Trupa antrenată de Mihai Ciobanu a reușit, marți seară, să scoată din competiție una dintre echipele care în sezonul precedent evolua în prima ligă, Victoria Brănești.

Chiar dacă a jucat în deplasare iar echipa adversă a avut pe teren mulți jucători experimentați, printre care Marincău, Dinu Todoran, Lorincz sau Bogdan Oprea, echipa buzoiană a început curajos și a dominat categoric prima repriză. Scorul a fost deschis foarte repede de către Gloria, încă din minutul trei, prin Prodan. Acesta a transformat un penalty obținut de Corcoveanu, fază la care cei de la Gloria susțin că arbitrul i-a iertat pe cei din Brănești de o eliminare. "A fost fault din postură de ultim apărător asupra lui Corcoveanu, trebuia clar eliminarea fundașului", a spus antrenorul Mihai Ciobanu.

Gazdele au restabilit egalitatea destul de repede (1-1, minutul 12), iar apoi fotbaliștii buzoienii s-au întrecut în ratări, conform antrenorului Ciobanu: "A fost o jumătate de oră foarte bună, puteam să mai marcăm de cel puțin cinci ori, portarul de la Brănești reușind să scoată mingi aproape imposibile".

Gloria și-a concretizat totuși perioada de dominare și pe tabela de marcaj, Prodan marcând pentru 2-1 cu puțin înainte de pauză.În repriza a doua cei de la Victoria Brănești au reușit să echilibreze disputa și să marcheze golul de 2-2.Echipa buzoiană a dat lovitura pe final, Corcoveanu marcând golul victoriei în minutul 87, într-un moment în care Gloria avea pe teren nu mai puțin de cinci juniori!

Antrenorul Mihai Ciobanu era foarte încântat că, pe lângă obținerea calificării în faza următoarea, s-a evitat intrarea în cele două reprize de prelungiri. "S-a jucat pe o căldură sufocantă, greu de suportat chiar și la umbră, cu atât mai mult merită toate laudele jucătorii mei. Efortul a fost uriaș și era foarte important să nu intram în prelungiri, pentru că ne așteaptă un meci pe puncte, primul acasă, cel cu Callatis în campionat", a declarat Mihai Ciobanu.

Acesta nu și-a ascuns bucuria când a aflat că cei de la Callatis au jucat marți seară și prelungiri în meciul din Cupa României, câștigat după loviturile de departajare (scor 5-4) în fața celor de la Farul Constanța. "Ohooo, e foarte bine. Noi auzisem că au pierdut cu 1-0 în 90 de minute", a exclamat Ciobanu.

Anonimii din Livezile au eliminat echipa lui Jean Pădureanu

O altă surpriză de proporții în această fază a competiției a fost eliminarea unei alte echipe care în sezonul precedent a fost în Liga I. Gloria Bistrița a fost învinsă de necunoscuta Voința Livezile, scor 3-2!!!

Publicat la 23-08-2011 22:45, Sursa www.adevarul.ro