Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Gigi Becali - Meme Stoica 8-3!
Stire publicata in

Campania de achiziții a roș-albaștrilor din această vară a fost dominată categoric de patron, deși managerul general se laudă peste tot că el hotărăște politica de transferuri. Antrenorul Ronny Levy n-a adus încă niciun fotbalist. Amit Ben Shushan, jucătorul propus în iunie de tehnicianul în vârstă de 45 de ani, n-a mai fost achiziționat.

"Eu conduc clubul ăsta, eu conduc Steaua pe partea sportivă. Niciun jucător nu poate fi achiziționat fără știrea mea", afirma recent managerul general al roș-albaștrilor, Mihai Stoica.

Cu toate acestea, cifrele campaniei de achiziții din această vară nu-i dau dreptate lui Meme. Patronul clubului roș-albastru s-a ocupat de achizițiile a opt dintre cei unsprezece jucători, în timp ce, la cererea lui Stoica, au fost aduși doar Leandro Tatu, Gabriel Matei și Dorinel Popa.

De altfel, latifundiarul din Pipera nici măcar n-a ținut secret faptul că se consultă cu oameni precum Anghel Iordănescu și Gheorghe Hagi în privința achizițiilor. "Hagi mi-a spus de Bourceanu, l-am luat că a zis el. Gică mi-a mai spus și de Curelea, dar nu m-am înțeles la bani cu Șiman. Meme nu l-a vrut pe Nikolici, dar el nici pe Goian nu l-a vrut, pe vremuri. Am făcut exact ca atunci, l-am luat pe răspunderea mea, e pariul meu. Pe Prepeliță l-am luat că a zis Iordănescu. Iar pe frații Costea i-am vrut eu. Sunt jucători de care poți profita. Și sportiv, și financiar. De ăștia doi mă ocup eu personal, am cea mai bună strategie", a dezvăluit Becali, care a cerut și ca Emeghara să fie readus la echipă, după ce în vară fusese îndepărtat.

Unul dintre jucătorii pe care Gigi l-a cumpărat doar pentru că i-a plăcut cum a evoluat într-un meci din sezonul trecut, Liviu Băjenaru, nici măcar nu se mai află în lotul lui Ronny Levy, el fiind cedat la Astra Ploiești.

O soartă asemănătoare va avea și unul dintre fotbaliștii transferați de Meme Stoica. Dorinel Popa a prins doar 20 de minute în tricoul Stelei, în etapa inaugurală a Ligii I, cu Voința Sibiu.

Popa nu mai prinde nici banca de rezerve

De atunci, fostul jucător al Victoriei Brănești n-a mai prins nici măcar banca de rezerve, totul culminând cu scoaterea sa de pe lista trimisă de Steaua la UEFA pentru grupele Ligii Europa. În timp ce Popa n-a prins lista, foști componenți ai Stelei II, precum Lupu, Mustață, Roșu sau Năstăsie, vor putea evolua în cupele europene.

Transferurile Stelei în 2011

Fotbaliști aduși de Gigi Becali

- Mihai Costea (Universitatea Craiova)

- Florin Costea (Universitatea Craiova)

- Andrei Prepeliță (Universitatea Craiova)

- Alex Bourceanu (Poli Timișoara)

- Stefan Nikolici (Poli Timișoara)

- Raul Rusescu (Unirea Urziceni)

- Ifeanyi Emeghara -

- Liviu Băjenaru ("U" Cluj)

Fotbaliștii aduși de Mihai Stoica

- Leandro Tatu (Beira-Mar)

- Dorinel Popa (Victoria Brănești)

- Gabriel Matei (Pandurii Târgu-Jiu)

" Pe Prepeliță l-am luat că a zis Iordănescu. Iar pe frații Costea i-am vrut eu. Sunt jucători de care poți profita. Și sportiv, și financiar. Am avut cea mai bună strategie. "

Gigi Becali

finanțator Steaua

Publicat la 02-09-2011 21:45, Sursa www.adevarul.ro