Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
2.000.000 €, prețul pentru un titlu de campioană câștigat fraudulos
Stire publicata in
2.000.000 €, prețul pentru un titlu de campioană câștigat fraudulos

Ion Crăciunescu spune că "a auzit" despre moda topurilor aranjate în culise, arbitrii având un rol esențial în trucarea rezultatelor.

Liga I la fotbal nici nu s-a pus bine în mișcare și deja se știe favorita la titlu. "Suspecta" de serviciu, arătată cu degetul de Adrian Porumboiu și de Marian Iancu, este CFR Cluj, echipa cea mai des și mai flagrant ajutată de arbitri în aceste prime runde.

Trendul este vechi și are legătură cu sistemul putrezit din fotbalul românesc. Nicio formație n-a luat titlul în ultimii ani fără a fi protejată, de "scut" beneficiind și formațiile mici, precum Unirea Urziceni și Oțelul Galați.

Ardelenii au fost împinși de la spate de "fluierași" și, în ciuda acuzațiilor grave lansate de mulți patroni, oamenii care conduc acest sistem bolnav asistă impasibili la "execuțiile" cu temă.

Experiența ultimelor sezoane arată că toate campioanele au fost principalele beneficiare ale erorilor de arbitraj. Oțelul a câștigat ediția trecută după ce a învins în ultimele etape pe retrogradatele Craiova și Brănești cu goluri din poziții flagrante de ofsaid.

"Arbitrii și-au pus amprenta pe soarta ultimelor titluri"

Puse cap la cap, acuzațiile formulate de diverși oameni de oftbal conduc la ideea că avem de-a face cu campioane false, decise în culise. Cât costă un titlu? La finalul campionatului trecut, Mircea Sandu a scăpat "porumbelul", iar destui l-au confirmat teoria: "Din surse am aflat că Iancu se pregătea să dea un milion și jumătate de euro la Ligă și 500.000 de euro la arbitri, ca să câștige titlul".

Chiar dacă, din ediția viitoare, campioana nu se va mai califica direct în grupele Ligii Campionilor, iar grămada de bani nu mai este sigură, prețurile pentru un titlu fals nu par să se fi modificat.

"Nu pot să spun nici dacă anumite brigăzi au fost trimise «cu temă» sau nu la anumite meciuri. La întrebarea asta trebuie să vă răspundă DNA-ul . Cert este că arbitrajele și-au pus amprenta pe stabilirea campioanelor în ultimii ani. Nu am certitudinea, nici probele necesare, dar mi se pare că și acum ierarhiile încă se mai stabilesc dinainte. Atâtea greșeli câte am văzut în sezonul trecut n-am detectat în 36 de ani de arbitraj", ne-a declarat ieri Ion Crăciunescu, ultimul mare "fluieraș" al României.

Arbitrii rămân principala "armă" a cluburilor puse pe fapte mari, chiar dacă n-au trecut nici doi ani de când "lotul Penescu" a petrecut câteva luni "la răcoare".

"Au fost greșeli mari de arbitraj. L-am întrebat pe finul meu ( n.r. - Cristi Borcea) dacă a trecut la «butoane » și mi s-a jurat pe copii că nu face așa ceva, iar eu l-am crezut. Vreau arbitri străini."œ
GIGI BECALI, patron la Steaua

VINA FRF-ULUI

Sandu îl ține în brațe pe Avram

Mircea Sandu, președintele FRF, a preferat, și în acest război, să stea deoparte și să gireze prin lipsa sa de reacție acest circ.

"Nașul" îl cocoloșește dintr-un motiv numai de el știut pe atât de hulitul Vasile Avram, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, omul cu putere de decizie la delegări.

Asta dacă nu cumva Avram este de fațadă și nu "colaborează" chiar cu Sandu la distribuirea "fluierașilor".

VINA LPF-ULUI

Mitică zice că nu e treaba lui

Mitică Dragomir, președintele LPF, păstorește un campionat compromis, dar și el s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate.

"Corleone" spune că acuzațiile de corupție sunt de competența DNA-ului și a ce rut formal intervenția acestei instituții.

Dragomir a știut întotdeauna să cadă în picioare ca un veritabil "Hopa Mitică", deși e greu de crezut că nu știe mecanismul infernal al câștigurilor frauduloase.

 

Citiți și:

Publicat la 22-09-2011 01:02, Sursa www.evz.ro