Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Penalty de pedeapsă: Se caută un fundaș dreapta!
Stire publicata in

Steaua se chinuiește cu Sportul, iar Gigi Becali se îndreaptă, semicucernic, semiironic, spre mașina lui Anghel Iordănescu. "Ia, spune, Tata Puiu, avem sau n-avem echipă?". Dincolo de eschiva Generalului, izolat de portieră în fața asaltului, răspunsul e pe undeva pe la mijloc. Aveți și n-aveți.

Discuția a continuat câteva ore mai târziu în studioul Fanatik Show,la DigiSport, unde patronul Stelei umplea ecranul cu dilemele sale. A fi sau a nu fi. A avea sau a nu avea echipă. Și răspunsul e același, la fel de metafizic. Are, dar n-are.

Aflându-mă pe un fotoliu nocturn al studioului, i-am sugerat un fundaș dreapta. Pe Dorinel Popa. Fără semn de exclamare. Îl știți mijlocaș central sau mijlocaș dreapta. Corect, asta este! Dar la Brănești el evoluat aproape un retur întreg fundaș dreapta. Popică, așa cum îi ziceam noi acolo, a dat câteva goluri, iar echipa a promovat în prima Ligă. Juca bine, urca bine, centra bine, dădea la poartă. Fără să fie nemaipomenit pe faza defensivă, compensa prin mobilitate, spirit ofensiv și tehnică. Narcis Răducan, pe vremea aceea încă la Urziceni, venea să-l vadă aproape la fiecare meci și-i plăcea. Iar Narcis e mereu în imediata apropiere a lui Rony Levy.

Ca mijlocaș, Dorinel nu pare să aibă vreo șansă la Steaua. A intrat 7 minute în prima etapă, la Sibiu, apoi a mai putut fi văzut abia după două luni, în Cupă, cu Sănătatea, unde a dat și gol. Și ce dacă a dat? Cu Sportul a luat iarăși drumul tribunei. Iar dacă va fi în continuare văzut ca mijlocaș, își va toci dosul de scaunele tribunei.

După ce s-a accidentat pe termen lung Gabi Matei, după ce a plecat Bănel, care și el putea acoperi postul, Levy a încercat fie cu Martinovici, fie cu Emeghara. Sârbul nu urcă, nu centrează, nigerianul bine că poate să meargă pe stradă după accidentările pe care le-a avut. Ambii au greșit, ambii au fost criticați, s-a ajuns și la idei fanteziste, cum ar fi Gerraldo. Dacă așa nu merge, înseamnă că merge altfel. Iar "altfel" poate însemna și Popică. Nu e un risc, e o alternativă. Iar Steaua, după ce a  cheltuit o grămadă de bani ca să fie la 8 puncte în spatele liderului, e datoare să epuizeze toate posibilitățile. 

Publicat la 26-09-2011 21:16, Sursa www.adevarul.ro