Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Steaua, la al doilea antrenor în 2011/2012, la al patrulea în aceeași perioadă a anului trecut
Stire publicata in

Egalul înregistrat, joi, de formația pregătită de Roni Levi la Nicosia, scor 1-1, cu AEK Larnaca, l-a dezamăgit pe Becali, care încă din pauza întâlnirii din cadrul Grupei J a Ligii Europa, când scorul era de 0-0, și-a exprimat public nemulțumirea față de jocul echipei sale. Deși imediat după meci a promis că va anunța o decizie în următoarele zile și nu imediat, lăsând totuși să se înțeleagă că principalul vizat este antrenorul, finanțatorul stelist nu s-a putut abține și a confirmat îndepărtarea lui Levi de la conducerea tehnică a Stelei încă de joi noapte.

Becali a stabilit deja un favorit pentru înlocuirea lui Levi, Ilie Stan, fost antrenor la Victoria Brănești în sezonul trecut, și două etape la CS Mioveni, în această ediție de campionat.

Roni Levi a preluat conducerea tehnică a Stelei la 10 iunie, fiind propus patronului de managerul Mihai Stoica. În primele opt etape ale Ligii I, echipa pregătită de israelian a obținut trei victorii, scor 4-0 cu CS Mioveni, 2-1 cu Universitatea Cluj și 2-0 cu FCM Târgu Mureș, toate pe teren propriu, două remize, 1-1 cu Voința Sibiu și 0-0 cu Sportul Studențesc, ambele în deplasare, și trei înfrângeri, scor 0-1 cu Astra, 0-3 cu Gaz Metan Mediaș, ambele în deplasare, și 1-2, cu Pandurii Târgu Jiu, acasă. Cu 11 puncte acumulate, Steaua ocupă locul 9 în clasamentul Ligii I, fiind la 8 puncte de liderul Dinamo.

În Cupa României, Steaua a trecut un tur, calificându-se în optimi, după 4-0 cu Sănătatea Cluj, iar în grupele Ligii Europa, echipa pregătită de Levi a înregistrat două remize, 0-0 cu Schalke 04, pe teren propriu, și 1-1 cu AEK Larnaca, în deplasare. Steaua a evoluat și în play-off competiției europene, în care a eliminat pe ȚSKA Sofia, după 2-0 la Cluj-Napoca și 1-1 în Bulgaria.

Din cauza unui conflict cu MApN privind chiria stadionul din Bulevardul Ghencea, Steaua nu a disputat în acest sezon meciurile de pe teren propriu la București, ci la Ploiești, Buzău și Cluj-Napoca.

Înainte să vină la Steaua, Levi a antrenat, din ianuarie 2011 și până în iunie, formația Beitar Ierusalim, cu care a încheiat campionatul pe locul 11 în prima ligă israeliană. În returul ediției 2009/2010 și în primele patru etape ale campionatului următor, el a fost tehnicianul Unirii Urziceni. Cu Levi la conducerea tehnică, Unirea a încheiat campionatul 2009/2010 al Ligii I pe locul doi, obținând calificarea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Roni Levi, în vârstă de 44 de ani, fost internațional israelian, a pregătit, între 2003 și 2008, echipa Maccabi Haifa, iar în turul ediției 2009/2010 pe Maccabi Petah Tikva

Anul trecut, la 27 septembrie, Becali numea al patrulea antrenor al Stelei în sezonul 2010/2011, pe Marius Lăcătuș. Steaua a început campionatul cu o formulă tehnică în care manager general era actualul selecționer Victor Pițurcă, iar antrenor principal Eugen Neagoe. După plecarea acestora, în etapa a III-a a Ligii I, antrenor principal a fost numit Ilie Dumitrescu. El a renunțat la post după remiza de pe teren propriu cu Astra Ploiești, scor 1-1, din etapa a VIII-a a Ligii I. Antrenor interimar a fost numit secundul Eduard Iordănescu, care a condus echipa în meciul din Cupa României, cu Gaz Metan CFR Craiova, scor 1-0, și în etapa a IX-a a Ligii I, cu Oțelul, scor 0-1. La câteva ore după această partidă, finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, anunța că Marius Lăcătuș este noul antrenor al echipei din Bulevardul Ghencea.

Lăcătuș, aflat la al treilea mandat la Steaua, a rămas în funcție până în 7 martie 2011, când a demisionat și în locul său a fost numit Sorin Cârțu. Acesta nu a fost ultimul antrenor al Stelei campionatul trecut, pentru că înaintea ultimelor trei etape el a fost înlocuit cu Cosmin Olăroiu. În total, în sezonul 2010/2011, de pregătirea formației patronate de Gigi Becali s-au ocupat șase antrenori principali.

(Material realizat de Adrian Petculescu, adi.petculescu@mediafax.ro)

Publicat la 30-09-2011 07:15, Sursa www.mediafax.ro