Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Ilie Stan: 11 trofee ca jucător la Steaua, promovare și retrogradare ca antrenor la Brănești
Stire publicata in
Ilie Stan Ilie Stan este foarte aproape de a fi numit antrenorul Stelei după ce israelianul Ronny Levy și-a dat demisia. Fostul mijlocaș defensiv din Ghencea este favorit să preia banca "roș-albaștrilor".

Stan, care va împlini 44 de ani pe 17 octombrie, a mai antrenat în acest sezon pe CS Mioveni, însă a plecat după doar două etape, nemulțumit că nu i s-a asigurat din partea conducerii un cantonament la Curtea de Argeș înaintea jocului cu Sportul, dar și pentru că nu au fost transferați jucătorii pe care acesta i-a cerut. Deși a părăsit gruparea argeșeană în urmă cu două săptămîni, antrenorul și-a reziliat contractul cu CS Mioveni abia la începutul acestei săptămîni.

Ca jucător, Ilie Stan și-a început cariera la Gloria Buzău, însă a cunoscut consacrarea deplină la Steaua, acolo unde a cîștigat 6 titluri de campion, 3 Cupe și 2 Supercupe. În sezonul 1991-1992, Stan a fost golgeterul Stelei în campionat, cu 12 goluri, și idolul tribunelor din Ghencea. S-a retras în 2000, ultima oară evoluînd la echipa israeliană Hapoel Tzafririm Holon.

A antrenat ca principal pe Al Seeb (Oman), UTA, FCM Tîrgoviște, Gloria Buzău, Dunărea Giurgiu, Victoria Brănești și CS Mioveni, activînd și ca secund la formațiile Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Al Shabab (Emiratele Arabe Unite), Al Ittihad (Arabia Saudită), dar și la echipa națională a României.

Stan are la activ o promovare cu Victoria Brănești la finalul sezonului 2009-2010. Brănești nu a rezistat decît un sezon în Liga 1, retrogradînd în vară.

Singurul jucător din lotul actual al Stelei cu care Ilie Stan a mai lucrat în trecut este Dorinel Popa, transferat în vară de la Victoria Brănești.


CITEȘTE AICI UN INTERVIU CU ILIE STAN!   Alege Valencia la 145 euro! Cazare la hotel 4*, avionul și taxe de aeroport 58 lei  Doar 39 lei pentru 4 ședințe de masaj de relaxare sau anticelulitic. 39 lei  DISCOUNT 78% Sondaj
E Ilie Stan soluția potrivită pentru Steaua? DA
NU
Publicat la 30-09-2011 12:46, Sursa www.gsp.ro