Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 30-04-2024)
EUR 4.9759 RON
USD 4.6361 RON
GBP 5.8194 RON
CHF 5.0891 RON
XDR 6.1122 RON
XAU 345.206 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Regele Mihai și președintele Băsescu, invitați la Alba Iulia la manifestările de Ziua Națională
Stire publicata in

Ștefan Bardan a afirmat că autoritățile județene și locale au început pregătirea manifestărilor care se vor desfășura la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României.

Potrivit lui Bardan, la ultima întâlnire de lucru care a avut loc la sediul Prefecturii a fost schițat deja un program al manifestărilor, urmând ca, după ce Guvernul va comunica bugetul alocat autorităților, programul să fie definitivat.

"Am văzut în ultimele zile agitația din presa locală a unor persoane și partide care își puneau problema dacă să fie invitat fostul Rege Mihai și cine să o facă. Le transmit pe această cale să fie liniștiți, am transmis această invitație în urmă cu zece zile Majestății Sale și familiei regale, cum de altfel am făcut-o în fiecare an de când sunt prefect. A fost transmisă, bineînțeles, o invitație și președintelui României", a spus Bardan.

Prefectul de Alba a adăugat că și în acest an cele trei instituții cu responsabilități principale în organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României - Instituția Prefectului, Primăria Municipiului Alba Iulia și Consiliul Județean Alba - își propun să organizeze manifestări "reușite".

"Dorim să organizăm niște manifestări reușite, care să fie apreciate de cetățenii Alba Iuliei și nu numai. Vom avea, ca în fiecare an, acțiuni și evenimente culturale, sportive, științifice, dar și concerte de folclor și spectacole pentru tineri", a afirmat prefectul.

Mai mulți lideri PNL din Alba au exprimat, în ultimele zile, poziții publice prin care cereau autorităților locale și județene să-l invite pe Regele Mihai la Alba Iulia, la manifestările organizate în municipiu de 1 Decembrie.

Publicat la 03-11-2011 17:46, Sursa www.mediafax.ro