Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
UDMR reproseaza propriului electorat pentru ca l-a votat pe Basescu
Stire publicata in

"Nu imi plac abordarile de genul, parerea mea este ca atunci cand se intampla ceva ireversibil, lucrurile trebuie continuate in respectivul context, fara multa nostalgie fata de trecut. Dar privind evenimentele stradale ale ultimelor zile, trebuie totusi sa afirm: v-am spus eu... Sau v-am spus noi! De trei ori chiar! UDMR a cerut de trei ori electoratului sa nu il sprijine pe Traian Basescu. In anul 2004, in turul doi de scrutin am propus sa fim de partea lui Adrian Nastase. Nu au fost destui, care sa ne asculte. In 2007 UDMR a fost membra a acelei coalitii majoritare, care l-a suspendat in Parlament pe Traian Basescu, dar la referendum-ul ce a urmat suspendarii, majoritatea nu ne-a ascultat. In turul doi al alegerilor prezidentiale din anul 2009, am cerut electoratului sa sprijine cu votul sau pe Mircea Geoana, dar nici de aceasta data nu am fost ascultati, sfatul nostru a fost ignorat", spune Peter Kovacs intr-o postare recenta.

Secretarul general al UDMR afirma ca in toate cele trei cazuri opozitia a venit si din partea lui Laszlo Tokes.

"Nu este deloc intamplator faptul ca de fiecare data in cele trei situatii amintite, Tokes Laszlo si organizatiile grupate in jurul sau au fost aceia care s-au opus vehement pozitiei UDMR. Au incurajat electoratul maghiar sa sprijine , adica pe Traian Basescu, iar UDMR-ul a fost cel care a indraznit sa gandeasca altfel. Liderul PCM, Szasz Jeno, a fost cel care s-a ploconit in repetate randuri in fata presedintelui, iar gurile rele spun chiar ca lui ii datoreaza si inregistrarea partidului sau, gest pentru care i-a multumit personal presedintelui la 1 decembrie, cu ocazia zilei nationale a Romaniei", mai spune Peter Kovacs in postarea sa.

Publicat la 20-01-2012 17:45, Sursa www.a1.ro