Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Antal: Acțiunea Noii Drepte la Miercurea Ciuc este o provocare față de comunitatea maghiară
Stire publicata in
Antal: Acțiunea Noii Drepte la Miercurea Ciuc este o provocare față de comunitatea maghiară Postat la: 24.11.2011 16:05

Antal: Acțiunea Noii Drepte la Miercurea Ciuc este o provocare față de comunitatea maghiară FOTO: ANDREEA CAMPEANU / MEDIAFAX FOTO

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că acțiunea organizației Noua Dreaptă programată să aibă loc de 1 Decembrie, la Miercurea Ciuc reprezintă o provocare față de comunitatea maghiară, el criticând autoritățile care, în mod direct sau indirect, sprijină astfel de acțiuni.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, liderul local al UDMR, a comentat, joi, într-o conferință de presă, anunțul organizației Noua Dreaptă privind organizarea, de 1 Decembrie, a unui miting la Miercurea Ciuc, spunând că este vorba de o provocare față de comunitatea maghiară și de liderii acesteia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am o părere foarte proastă despre acest lucru, consider că este o provocare și vă spun sincer că ne-am cam săturat de provocatori. Cred că în ceea ce privește buna conviețuire între români și maghiari nu am avea nevoie de provocatori", a spus Antal.

Primarul a amintit că, în urmă cu doi ani, Noua Dreaptă a organizat un miting de 1 Decembrie la Sfântu Gheorghe.

"Noi atunci am zis hai să fim mai deștepți și să-i lăsăm să vină și să plece. Poate dacă organizam atunci o manifestație cu zece mii de oameni nu ar mai dori acum să meargă la Miercurea Ciuc", a afirmat edilul.

Totodată, Antal s-a declarat nemulțumit de atitudinea unor autorități care, în mod direct sau indirect, sprijină astfel de acțiuni.

"Am o părere proastă și despre acele autorități care, direct sau indirect, sprijină aceste acțiuni. Nu cred că ceea ce fac acești provocatori fac doar de capul lor, nu mai sunt atât de naiv să cred acest lucru. (....) Sunt unii care provoacă în fiecare zi comunitatea maghiară, pe liderii comunității maghiare, și așteaptă ca noi să reacționăm, câteodată poate mai dur, și atunci pot să arate cu degetul că «uitați ce antiromâni sunt ăștia»", a afirmat primarul.

Potrivit lui Antal, acesta este scopul unor astfel de acțiuni, iar reprezentanții comunității maghiare au greșit, poate, atunci când au răspuns la "aceste provocări".
"Am făcut și noi greșeli pentru că, poate, am și răspuns câteodată la aceste provocări și poate nu trebuia să o facem, dar per total ăsta este scopul. Cred că și autoritățile statului ar trebui să se implice mai mult și să-i potolească pe acești provocatori pentru că ei fac rău în primul rând României. Asta trebuie să înțeleagă toți cei care în acest moment, într-un fel sau altul, tolerează acțiunile acestor provocatori, și anume că ei fac rău în primul rând României, românilor din secuime, și nu comunității maghiare", a conchis Antal Arpad.

Organizația Noua Dreaptă a anunțat, recent, că de 1 Decembrie va organiza un miting la Miercurea Ciuc, unde va fi arborat un drapel tricolor de peste 20 de metri lungime, la manifestație fiind așteptate peste 300 de persoane.


 
Publicat la 24-11-2011 16:46, Sursa www.gandul.info