Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Initiative legislative: Sf. Andrei - sarbatoare legala si Ziua mondiala a sanatatii - zi de ...
Stire publicata in
Mircia Giurgiu si senatorii Emilian Francu si Liviu Titus Pasca sunt cei care au initiat propunerea legislativa. Declararea zilei de 30 noiembrie ca sarbatoare legala ar fi un act firesc de celebrare a celui care, in calitate de apostol, "a innobilat fiinta nationala a romanilor", conform expunerii de motive semnata de cei care au propus proiectul. Sf. Andrei este considerat de Biserica Ortodoxa Romana patronul spiritual al romanilor.

Conform acestora, Romania se numara printre tarile cu cele mai putine zile declarate legal nelucratoare, doar unsprezece zile libere consacrate prin lege in afara sarbatorilor de duminica - 1-2 ianuarie, 25-26 decembrie, 1 mai, Adormirea Maicii Domnului, prima si a doua zi de Pasti, 1 Decembrie, prima si a doua zi de Rusalii.Ziua mondiala a sanatatii, zi de doliu nationalDe asemenea, Camera Legislativa a adoptat tacit tot marti o o initiativa care prevede ca Ziua mondiala a Sanatatii sa fie in in Romania, zi de doliu national.

"Ziua de 7 aprilie, Ziua mondiala a sanatatii, trebuie sa fie considerata zi de doliu national, in care decidentii sa evalueze diferentele dintre reforma statului si sentinta la condamnare la moarte a tuturor romanilor. Numarul mortilor evitabile va continua sa creasca in conditiile mentinerii actualelor masuri privind desfiintarea si comasarea spitalelor", arata initiatorii Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu.

Foto: Intact Images

89 lei pentru un umeraș universal de mașină cu sistem de prindere pe scaun. 89 lei  DISCOUNT 53%
Publicat la 29-11-2011 14:16, Sursa www.a1.ro