Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 23-04-2024)
EUR 4.9762 RON
USD 4.6699 RON
GBP 5.7698 RON
CHF 5.1198 RON
XDR 6.1406 RON
XAU 344.57 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Ponta: Există două căi după 2012 - UDMR să meargă în opoziție și PDL la DNA"
Stire publicata in

Victor Ponta a declarat, la lansarea "Angajamentului pentru România" al USL, că a fost ales municipiul Cluj-Napoca pentru această reuniune a formațiunii deoarece Transilvania este locul în care oamenii și-au pus cele mai mari speranțe în Traian Băsescu și PDL și au fost "cel mai crunt dezamăgiți".

"De ce am lansat Angajamentul la Cluj, în inima Transilvaniei? Pentru că Transilvania este locul în care oamenii și-au pus cele mai mari speranțe în Traian Băsescu și PDL și au fost cel mai crunt dezamăgiți de Traian Băsescu și PDL. Chiar și în 2009, când bucureștenii au fost înșelați de Traian Băsescu, oamenii din Ardeal, cu consecvență și încredere, au crezut în Băsescu și în PDL. Aici în Ardeal, buba, infecția PDL au izbucnit cu o violență incredibilă și șocantă pentru populația României, neobișnuită cu o mizerie atât de mare. Nu e vorba doar de cazurile de corupție de la Cluj, ci și la Man de la Maramureș, Falcă din Arad, Botiș din Bistrița, Scripcariu de la Brașov. Oamenii din Transilvania își dau seama că au fost mințiți de un individ fără scrupule, Traian Băsescu, care își urăște țara. Era necesar să lansăm «Angajamentul pentru România» al USL în Transilvania, pentru că, dacă vom câștiga aici alegerile de anul viitor, câștigăm în toată România", a spus Ponta.

Citeste si: Ponta: Le urez românilor să știe că este ultimul 1 Decembrie pe care îl mai avem sub regimul Băsescu

Liderul PSD a afirmat că reprezentanții USL trebuie să spună oamenilor dezamăgiți că vor pune în loc oameni cinstiți și competenți, întrucât "cinstea și competența lipsesc cel mai mult în această perioadă".

"Nu pot să îi jignesc pe oamenii din Ardeal care au reprezentat partidele noastre, comparându-i cu cei de acum. Poți să îl compari pe Rus cu Igaș, pe Marga cu Funeriu? Cred că USL trebuie să facă mai mult decât să constate dezamăgirea oamenilor din Transilvania și să vină cu oameni competenți, care să nu facă Ardealul de rușine. În Transilvania se poate câștiga. Noi, cei trei președinți, trebuie să ne luăm angajamentul să ne ținem de cuvânt și vom câștiga și Ardealul și România și vom sărbători 1 Decembrie 2012 în libertate", a spus liderul PSD.

Victor Ponta a adăugat că, în locul celor de la putere, USL va pune "un tricolor" care să îi unească pe români: roșu de la PSD, galben de la PNL și albastru de la PC.

"Vreau să ne angajăm că, pe lângă aceste culori, nu vor apărea alte culori care au făcut rău României, nici portocaliul minciunii și corupției, nu va fi nici negrul celor care ne-au trădat pentru grade militare nemeritate. Nu cred că după 2012 trebuie să fie nici culoarea verde a UDMR. Există două căi: UDMR să meargă în opoziție și PDL la DNA", a subliniat președintele PSD.

Citeste si: Ponta: O să câștigăm alegerile și o să-i băgăm și în închisoare. Măcar la asta mă pricep

Potrivit acestuia, USL este singura alternativă la actuala putere, însă va urma o "bătălie care va fi cumplit de grea".

"Ei au totul de pierdut, noi trebuie să nu avem nimic de pierdut. Trebuie să ne batem până la capăt și să câștigăm absolut tot pentru USL și pentru România. Trebuie să ne angajăm și că USL trebuie să rămână unită. Mă voi bate în campania electorală pentru Crin Antonescu, președinte al României. Crin Antonescu a devenit un camarad de război, suntem în război împotriva regimului pe care vrem să îl schimbăm, îmi iau angajamentul să rămânem împreună și pe timp de pace", a conchis Victor Ponta.

La lansarea "Angajamentului pentru România" au participat, printre alții, liderul PNL, Crin Antonescu, cel al PC, Daniel Constantin, președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, lideri USL din toată țara.

Citeste si: Ponta: Din punctul meu de vedere, s-a închis orice posibilitate de colaborare cu UDMR
Publicat la 30-11-2011 20:15, Sursa www.mediafax.ro