Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Marga: Băsescu nu are prestigiul unui lider de țară, a dus la deteriorarea unor sectoare întregi
Stire publicata in

Rectorul Universității "Babeș-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, Andrei Marga, a declarat miercuri, la lansarea "Angajamentului pentru România" al USL, că s-a instalat în România o "președinție africană".

"Băsescu se flatează cu stabilitatea politică, dar aceasta este forțată, fiind ca la nimeni, în condiții de declin sau stagnare. Democrația este desfigurată, până la furtul voturilor și falsificarea rezultatelor alegerilor. Instituțiile se degradează sub pretextul unei reforme care nu e gândită de nimeni și de care nimeni nu răspunde. S-a instalat în România o președinție africană, ocupată să demanteleze partidele rezultate din alegeri și să confecționeze majorități aritmetice, cu care se încearcă să se guverneze.

Nu este de așteptat vreo soluție la problemele României de la Băsescu; acesta a lăsat în urma lui, oriunde a fost - la nave, la transporturi, la gestiunea Capitalei - deteriorarea de sectoare întregi. El nu are nici cunoștințele minimale, nici prestigiul unui lider de țară. Cel care a promis lupta împotriva corupției patronează cea mai mare extindere a corupției din istoria recentă. Cel care clama «să trăiți bine» a dus la cea mai gravă sărăcie materială și morală din viața cetățenilor țării în condiții de pace", a spus Andrei Marga.

Rectorul UBB a adăugat că nu este de așteptat vreo soluție la problemele României "nici de la partidul care guvernează".

USL a lansat, miercuri, la Cluj-Napoca, "Angajamentul pentru România", în prezența președintelui PSD, Victor Ponta, a liderului PNL, Crin Antonescu, și a celui al PC, Daniel Constantin.

Citeste si: Antonescu: Nici PSD, nici PNL, nici PC nu s-au făcut de râs aducând analfabeți în poziții de ministru

Citeste si: Ponta: Le urez românilor să știe că este ultimul 1 Decembrie pe care îl mai avem sub regimul Băsescu

Publicat la 30-11-2011 20:45, Sursa www.mediafax.ro