Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
DE CE IUBESC ROMÂNIA - Victor Ponta: Iubesc România pentru că sunt român și pentru că nu am altă țară
Stire publicata in

"Eu vin la Alba Iulia de 1 Decembrie pentru că simt nevoia să fim mai uniți. Cred că suntem mai dezbinați decât eram în 1918 și îmi doresc să regăsim un sentiment pe care l-am pierdut de mult. De asemenea, sunt optimist că la anul vom fi într-adevăr mai uniți și vom fi pe un drum mai bun", a afirmat Victor Ponta.

Întrebat de ce iubește România, Ponta a răspuns: "Pentru că sunt român și pentru că nu am altă țară și pentru că aici am crescut și eu și părinții mei, iar copiii mei aș vrea să trăiască tot aici".

El a spus că este dezamăgit de actuala situație a României.

"Sigur că sunt dezamăgit, așa cum sunt toți românii, pentru că suntem o țară și un popor care am merita mai mult decât avem acum", a afirmat Ponta.

Întrebat cum comentează faptul că premierul Emil Boc și liderii PDL au fost huiduiți, Ponta a răspuns că nu împărtășește asemenea momente.

"Nu le împărtășesc, nici nu huidui pe nimeni, nici nu îmi plac asemenea momente, deși în general când ești la putere îți asumi și asemenea lucruri. Le regret de principiu", a spus Ponta.

Manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Națională a României au început în jurul orei 9.00 cu un ceremonial de depuneri coroane de flori la statuile lui I.I.C. Brătianu și Iuliu Maniu din centrul municipiului. Dacă la debutul manifestărilor au fost aproximativ două mii de persoane, între timp numărul acestora a ajuns la aproximativ trei mii.

La manifestări mai participă ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier Adrian Năstase, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, liderul PC, Daniel Constantin, primarul din Chișinău, Dorin Chirtoacă, liderul PNȚCD, Victor Ciorbea, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, și ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu.

În jurul orei 10.00, la Alba Iulia a ajuns și premierul Emil Boc, iar în momentul în care a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul a fost huiduit de mai multe persoane din mulțime, acestea strigând și "Hoții".

Citeste si: Ziua Națională la Alba Iulia: Două mii de persoane participă la manifestări. Premierul a fost huiduit

Publicat la 01-12-2011 14:15, Sursa www.mediafax.ro