Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
DE CE IUBESC ROMÂNIA - Emil Boc: Iubesc România pentru oamenii pe care îi are
Stire publicata in

Premierul Emil Boc a fost întrebat de jurnaliști la Alba Iulia, unde participă la manifestările dedicate Zilei Naționale, de ce iubește România.

"Iubesc România în primul rând pentru oamenii pe care îi are, pentru căldura, pentru sufletul, inima și ospitalitatea de care au dat dovadă întotdeauna. Iubesc România pentru bogățiile pe care le are, pentru frumusețile naturale pe care le are și nu în ultimul rând iubesc România pentru istoria pe care o are. Puține popoare se pot mândri cu o istorie precum românii, iar faptul că în decursul istoriei am reușit să rămânem neatârnați am reușit să ne conservăm limba română, am rămas în decursul secolelor ceea ce suntem. Acesta este un miracol și un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi", a spus Boc.

Premierul a afirmat că a ales să fie de 1 Decembrie la Alba Iulia pentru că "este o zi care reunește aspirațiile de secole ale românilor și Alba Iulia este simbolul unității românilor".

El a adăugat că Alba Iulia este simbolul continuității României și forța țării noastre.

"Poate mai mult ca niciodată avem nevoie de unitate și solidaritate, iar această solidaritate în primul rând se găsește la Alba Iulia", a spus Boc.

Întrebat ce le urează românilor cu ocazia Zilei Naționale, Boc a spus că le transmite "La Mulți Ani" și să știe că, "chiar dacă prezentul este mai dur, viitorul ne duce către prosperitate".

Manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Națională a României au început în jurul orei 9.00 cu un ceremonial de depuneri coroane de flori la statuile lui I.I.C. Brătianu și Iuliu Maniu din centrul municipiului.

Dacă la debutul manifestărilor au fost aproximativ două mii de persoane, între timp numărul acestora a ajuns la aproximativ trei mii.

La manifestări mai participă ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier Adrian Năstase, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, liderul PC, Daniel Constantin, primarul din Chișinău, Dorin Chirtoacă, liderul PNȚCD Victor Cirobea, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, și ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu.

Ulterior, la Alba Iulia a ajuns și președintele PSD, Victor Ponta.

În debutul manifestărilor, un grup format din aproximativ 300 de tineri, purtând steaguri și fulare tricolore, au scandat lozinci prin care cereau unirea Basarabiei cu România și au afișat două bannere mari pe care scria "Ridică-te Ștefane cu brațul tău cel sfânt și unește Basarabia cu al patriei pământ" și "Basarabia e România".

Tinerii spuneau că sunt studenți atât din România, cât și din Basarabia, unii dintre ei având fețele acoperite cu fulare sau eșarfe tricolore și cântând diverse melodii patriotice.

În jurul orei 10.00, la Alba Iulia a ajuns și premierul Emil Boc, iar în momentul în care a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul a fost huiduit de mai multe persoane din mulțime, acestea strigând și "Hoții".

În paralel, câteva zeci de membri ai PDL au încercat să acopere huiduielile, strigând "România, România", iar unii dintre aceștia s-au îndreptat spre cei care huiduiau, spunându-le să înceteze.

"Terminați măi nesimțiților", a strigat unul dintre bărbații aflați în zona în care erau grupați simpatizanții PDL.

Publicat la 01-12-2011 14:15, Sursa www.mediafax.ro