Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Băsescu: Adresez un apel tuturor românilor la încredere în ei înșiși, la responsabilitate, la generozitate și curaj
Stire publicata in
Președintele Traian Băsescu a făcut, joi seară, la recepția de la Cotroceni de Ziua Națională, un apel la români să aibă încredere în ei înșiși, să fie responsabili și curajoși.

În discursul susținut la începutul recepției pe care a oferit-o la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale, Traian Băsescu a apreciat responsabilitatea clasei politice pentru continuarea reformei statului.

"Suntem astăzi împreună pentru a celebra momentul fondator al României moderne - Marea Unire de la 1918, înfăptuită prin voința comună a clasei politice și a tuturor românilor. În fiecare an, particip cu emoție alături de dumneavoastră la evocarea acestui mare ideal al românilor: idealul de a avea o națiune unită, puternică și suverană, a cărei identitate să se poată afirma liber pe scena istoriei. Prin actul de la 1 Decembrie 1918, România și-a asumat riscul unui parcurs despre care știa că nu va fi ușor, dar având conștiința deplină a potențialului său, a valorilor care i-au cristalizat identitatea politică și culturală între națiunile Europei", a spus Traian Băsescu.

El a mai afirmat că evenimentele politice care au urmat momentului de la 1918 au confirmat voința poporului român de a se constitui într-un stat național independent.

"Astăzi, România continuă procesul modernizării sale, început prin actul Unirii de la 1918. Chiar dacă situația economică mondială ne-a pus la încercare solidaritatea, disponibilitatea de a coopera și de face sacrificii pentru a putea atinge obiectivele prioritare pentru România, românii au dovedit că sunt un popor puternic, care poate genera progres, să decidă în privința propriului destin așa cum au făcut-o în toată istoria lor", a continuat șeful statului român.

"Cred cu toată convingerea, așa cum am dorit să subliniez mereu, în parteneriatul dintre societatea românească și instituțiile statului", a adăugat președintele.

"În această zi de mare sărbătoare pentru România, aș dori să mă adresez și comunităților românești din Diaspora și să le mulțumesc pentru modul în care cultivă legătura profundă cu istoria și cultura românească, aducând astfel o contribuție valoroasă la patrimoniul țărilor gazdă și la prezența demnă și creatoare a poporului român în Europa. Aș vrea să adresez un apel tuturor românilor la încredere în ei înșiși, la responsabilitate, la generozitate și curaj", a conchis șeful statului.

La recepție participă peste o mie de persoane, între care premierul Emil Boc, președinții celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase și Vasile Blaga, fostul președinte Emil Constantinescu, Patriarhul Daniel și judecători ai Curții Constituționale.

 

Publicat la 01-12-2011 21:16, Sursa www.antena3.ro