Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Nicoară: Cerem decență primarilor PDL, singurii huiduiți la băile de mulțime au fost Băsescu și Boc
Stire publicata in

"Primarul municipiului Alba Iulia, aparținând PDL, și-a permis să-i critice pe liderii altor partide politice pentru faptul că au dorit să celebreze sărbătoarea Unirii la Alba, acolo unde ea a fost înfăptuită, spunând că folosesc aceste ocazii pentru a-și crea imagine. Le cerem decență primarilor PDL. Doresc să-i semnalez domnului Mircea Hava că singurii huiduiți cu ocazia băilor de mulțime, de la care nu s-au abținut nici în ziua Marii Uniri, au fost președintele Traian Băsescu și premierul Emil Boc. Singurul fel în care îmi explic deranjul domnului primar PDL este acela că puterea nu mai poate folosi aceste evenimente pentru a câștiga capital electoral", afirmă, într-un comunicat de presă transmis vineri, președintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară.

Potrivit sursei citate, "acuzația primarului PDL este cu atât mai condamnabilă, cu cât populația a îmbrățișat cu căldură prezența liderilor opoziției la această mare sărbătoare a românilor, în paralel cu respingerea prezenței premierului PDL Emil Boc la un eveniment legat de independență".

Nicoară susține că primarul din Alba Iulia, Mircea Hava (PDL), și-a permis să minimalizeze sentimentele naționale ale liderilor opoziției, "acuzându-i de păcatele de care știe că s-a făcut și, în continuare, se face vinovată puterea".

"Ironia face ca reușita acestor încercări de manipulare pe care le pune în practică puterea să depindă de populația sătulă de minciuni și de zâmbete false și necinstite", se arată în comunicat.

Delegația PSD, în frunte cu liderul partidului, Victor Ponta, a părăsit, joi, Sala Unirii din Alba Iulia, unde se desfășura ceremonialul de primire a soliilor din Cetățile de Scaun ale Unirii, după ce edilul municipiului, Mircea Hava, a afirmat că "unii au venit la Alba Iulia doar ca să fie văzuți".

Înainte de începerea ceremonialului, între reprezentanții PDL ai administrației locale și județene și membrii delegației PSD au existat discuții în contradictoriu din cauza faptului că membrii PSD au ocupat cea mai mare parte a sălii.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava (PDL), a făcut aluzie în discursul susținut în Sala Unirii la incidentele produse la festivitățile de depunere de coroane din fața statuii lui Mihai Viteazul, unde premierul Emil Boc și delegația PDL au fost huiduiți, spunând că "unii au venit la Alba Iulia doar ca să fie văzuți, și nu ca să vadă Alba Iulia".

În acel moment, delegația PSD, în frunte cu Victor Ponta, a părăsit Sala Unirii și a ieșit în mulțime.

Hava și-a întrerupt discursul nemulțumit că un tânăr a afișat în sală un banner cu mesajul "Salvați Roșia Montană", spunând că nu ar trebui să existe astfel de manifestări de Ziua Națională, indiferent că sunt politice sau de altă natură.

Hava s-a întrerupt din nou și în momentul în care reprezentanții PSD au părăsit Sala Unirii, spunându-le celor prezenți că a "observat că unii au părăsit Sala Unirii", afirmând că "pentru ei înseamnă altceva 1 Decembrie".

Premierul Emil Boc a fost huiduit atât la depunerea de coroane la statuia lui Mihai Viteazul, cât și la ieșirea din Sala Unirii, de un grup de persoane adunate în fața intrării.

La rândul său, președintele Traian Băsescu a asistat la manifestările de 1 Decembrie din Capitală, unde a făcut băi de mulțime. El a dat mâna cu zeci de persoane, dar au fost și unii care i-au adresat reproșuri sau l-au huiduit.

Publicat la 02-12-2011 16:46, Sursa www.mediafax.ro