Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Turiștii care își petrec Revelionul pe Valea Prahovei vor putea schia la Sinaia, Bușteni și Azuga
Stire publicata in

La Azuga în acest week-end sunt deschise pârtiile Sorica și Cazacu.

Potrivit lui Alexandru Bîrțoiu de la Salvamont Azuga, instalațiile de transport pe cablu de pe cele două pârtii funcționează, stratul de zăpadă depășește pe alocuri 20 de centimetri, însă cele două pârtii sunt deschise doar în partea inferioară.

Vineri seară, pe pârtia Sorica sunt pornite cinci tunuri pentru zăpadă artificială.

La Bușteni, este deschisă pârtia Kalinderu 1, unde stratul de zăpadă artificială măsoară 20 de centimetri, a declarat șeful de instalație de la Kalinderu, Mihai Dobre. Potrivit acestuia, vineri seară câteva zeci de turiști se află pe pârtie și schiază la lumina instalației de nocturnă. Mihai Dobre a precizat că sâmbătă, în ultima zi a anului, pârtia Kalinderu va fi deschisă până în jurul orelor 17.00.

În stațiunea Sinaia se schiază pe pârtiile Valea Dorului și Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Asociației de Promovareai Dezvoltarea Turismului Prahova, pe cele două pârtii din Sinaia stratul de zăpadă naturală este de 20 de centimetri, iar telecabina care urcă la Cota 2000 și telescaunele de pe cele două pârtii sunt funcționale.

Peste 15.000 de turiști sunt așteptați să petreacă Revelionul la Azuga, Bușteni și Sinaia, toate locurile de cazare omologate din cele trei stațiuni fiind deja rezervate.

Potrivit președintelui ANAT Sud, Adrian Voican, și anul acesta, la fel ca și în anii trecuți, cea mai căutată destinație de Revelion a fost stațiunea Sinaia, iar primele pachete turistice vândute au fost cele la hotelurile de trei și patru stele.

Anul acesta, tarifele de Revelion în stațiunile de pe Valea Prahovei au fost considerabil mai mari, comparabil cu ofertele de Crăciun.

În stațiunea Bușteni, Revelionul la un hotel de trei stele costă 399 de euro de persoană, preț care include trei nopți de cazare cu pensiune completă, cină festivă, acces gratuit la jacuzzi, saună, piscină și internet.

Revelionul la un hotel de cinci stele din stațiunea Azuga costă 755 de euro de persoană, iar cei care au ales această ofertă vor beneficia de patru nopți de cazare cu mic dejun și cina incluse, la care se adaugă cină festivă în noaptea de Revelion și acces la spa.

La Sinaia, revelionul la un hotel de trei stele costă 1.440 de lei de persoană și include patru nopți de cazare în cameră standard, mic dejun, cină festivă de Revelion, brunch și cină festivă în prima zi a anului 2012, divertisment, acces la saună și la jacuzzi.

Unii proprietari de pensiuni de pe Valea Prahovei au pregătit oferte pentru grupuri de turiști. La Bușteni, spre exemplu, o pensiune de trei stele, cu o capacitate de 25 de persoane, a putut fi închiriată de Revelion pentru suma de 3.000 de euro, iar pentru acești bani turiștii beneficiază de trei nopți de cazare și una gratis.

De asemenea, cei care au cumpărat pachete turistice de Revelion înainte de 1 decembrie au beneficiat, în unele hoteluri, de discount-uri de până la zece la sută din prețul pachetului turistic.

Publicat la 30-12-2011 19:16, Sursa www.mediafax.ro