Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
De cine ascultă, de fapt, Gigi Becali și cum a ajuns Steaua pe locul 7 in Liga 1
Stire publicata in

Prosport.ro face o analiză a situației echipei Steaua și a cauzelor care au dus la decăderea acesteia:

Becali nu-și consultă antrenorul, ci fostele glorii

În timp ce Gigi Becali acordă declarații presei după egalul cu Sportul Studențesc, Anghel Iordănescu trece pe lângă el și se îndreaptă spre mașină. Patronul stelist se repede disperat și aproape trage de hainele "Generalului" ca să-l scoată din mașină și să îl salveze într-un context în care i se cerea să explice perioada slabă a Stelei.

"Nea, Puiule! Ieși să spui de ce nu câștigă Steaua, că ești specialist", striga Becali. Vizibil iritat, Iordănescu i-a spus să-l sune că îi va spune la telefon ce nu merge în jocul Stelei.

După o oră, Gigi apărea la tv și făcea o scurtă analiză a echipei: "De ce nu am câștigat? Păi cum să facem asta când în repriza a doua noi aveam șase oameni în apărare care păzeau un singur adversar? Iar cu Brandan la mijloc nu merge jocul. Îl încetinește. Pasează stânga-dreapta și în spate".

Jurnaliștii îi dau sfaturi cum să joace Levi

Alin Buzărin, jurnalist și fost director executiv la Victoria Brănești, i-a sugerat lui Becali, duminică seara, în cadrul emisiunii "Fanatik", să-l folosească pe Dorinel Popa fundaș dreapta "pentru că așa a jucat un retur la Brănești și a dat trei goluri".

"Ah, foarte bine, uite, o să-i zic lui Levi să-l încerce pe Popa acolo, că poate ei nu știu. Poate sfătuitorii lui nu i-au zis de asta", a avut o revelație Becali. Mai mult, finanțatorul a fost luat peste picior și de Andrei Vochin, care i-a spus că și Bourceanu, și Brandan sunt în esență fundași stânga (primul evoluând astfel la Dunărea Galați și fiind reprofilat de Grigoraș la Oțelul drept închizător), iar la Steaua joacă mijlocași centrali.

Plus ironia: "Steaua e mai aproape de ultimul loc decât de primul loc".

Tănase și "lobul de doi lei"

Becali sfidează inteligența celor din jur când tot insistă că Tănase e "creierul" echipei, când de fapt el regresează de la an la an.

Chiar și unii jucători de la Steaua simt momente de amărăciune când "Dodel" e lăudat de patron, mai ales atunci când Steaua pierde fără el pe teren, spunând că de asta nu merge jocul echipei. Iată că jocul nu merge nici cu Tănase. Într"‘un fel e de înțeles de ce îl apără Becali pe piteștean. A luat o țeapă de 1,8 milioane de euro și e disperat că nu își va recupera investiția. Dar adevărul îl știe și el și uneori se mai dă de gol, la fel cum a spus și duminică seara uitându-se la ratarea din minutul 33 cu Sportul: "Da, Tănase cam atât poate. Un lob de doi lei!".

Fanii Stelei râd de... Steaua

Comparațiile lui Gigi Becali, care spunea după vreo victorie "tiki-taka Barcelona" sau că vrea ca echipa lui să joace precum cea a lui Guardiola, se întorc acum împotriva lui, dar și a formației pe care o patronează. Și a simțit-o pe pielea lui după meciul cu Sportul, când suporterii steliști au scandat: "Joacă Steaua de zici că e Barcelona, Roni Levi zici că e Guardiola!".

3 victorii în Liga I are Steaua și tot atâtea înfrângeri

7 este poziția jalnică din clasament pe care a ajuns Steaua

Vezi care este Clasamentul Ligii I după opt etape

Publicat la 27-09-2011 12:16, Sursa www.mediafax.ro